Wat zijn wij 

 MartiniSparks powered by Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord 

Sinds 2011 was er in de drie noordelijke provincies geen club vertegenwoordigd  op het hoogste niveau voor vrouwen in Nederland. Terwijl de noordelijke meiden groter zijn dan het Nederlands gemiddelde en Groningen dé basketbalstad van Nederland is. Daarom heeft de Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-NL (SVTN) een nieuw topbasketbalteam voor vrouwen opgezet. Dit team komt vanaf het seizoen 2018-2019 uit in de Vrouwen Basketbal League (VBL), de eredivisie voor vrouwen van de Nederlandse Basketbalbond.  

 

Het team speelt onder de naam Keijser Capital Martini Sparks en is een combinatie van speelsters uit de jeugdopleiding van HSVB, aangevuld met toptalent uit het Noorden en de rest van het land. Keijser Capital ondersteunt het doel van SVTN en is in 2018 voor enkele jaren ingestapt als hoofdsponsor. 

 

Brede basis en hoge top 

MartiniSparks en HSVB hebben samen het voortouw genomen om het meisjes- en vrouwenbasketbal te voorzien van een gezonde brede basis en een hoge top. De basis is het bieden van meer en beter basketbal met en door goede en gemotiveerde trainers die werken vanuit een gezamenlijke filosofie en meer trainingsuren voor meiden die beter willen worden. De hoge top bestaat uit Martini Sparks powered by Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord.  

 

MartiniSparks maakt samen met HSVB gebruik van de bestaande kennis- en accommodatie-infrastructuur en bouwt die uit. Geen vluchtig succes, maar een structurele aanpak met duurzaam resultaat. Van starter tot middenmoot, tot top 4 over een aantal jaren! 

 

Maatschappelijke betrokkenheid 

We bieden echter nog iets extra’s. Want MartiniSparks wil een platform zijn voor ambitieuze en sportieve meiden en zo de sociaal-maatschappelijke en de economische positie van meisjes en vrouwen in de noordelijke samenleving versterken. Ook willen we meer kinderen laten basketballen. Bijvoorbeeld door het organiseren van clinics in het regionale basis- en voortgezet onderwijs. 

 

MartiniSparks wil vanuit de mentaliteit en cultuur van de topsport samen met onderwijsinstellingen en werkgeverstrajecten ontwikkelen om de kansen van vrouwen binnen organisaties en op de arbeidsmarkt te vergroten.