HET BESTUUR

Martini Sparks powered by Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord: Sinds 2011 was er geen enkele club in de drie noordelijke provincies vertegenwoordigd op het hoogste niveau voor dames in Nederland! Terwijl de noordelijke meiden groter zijn dan het Nederlands gemiddelde en Groningen de enige echte basketbalstad van ons land is. De Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-NL (SVTN) heeft een nieuw topbasketbalteam voor vrouwen opgericht: de Martini Sparks! Dit team draait vanaf nu mee in de dameseredivisie van de Nederlandse Basketbalbond: de VBL. Het team is gevormd uit speelsters uit de opleiding van HSVB in Haren, aangevuld met toptalent uit het Noorden en de rest van het land. Als hoofdsponsor is Keijser Capital aangetrokken.

Brede basis en hoge top: SVTN en HSVB hebben samen het voortouw genomen om het meisjes- en vrouwenbasketbal te voorzien van een gezonde brede basis en een hoge top. De basis is het bieden van meer en beter basketbal met en door goede en gemotiveerde trainers die werken vanuit een gezamenlijke filosofie, en meer trainingsuren voor meiden die beter willen worden. De hoge top bestaat uit onze ambitie: van starter tot middenmoot, tot top 4 in enkele jaren. SVTN maakt gebruik van de bestaande kennis- en accommodatie-infrastructuur en bouwt die uit. Wedstrijden worden bijvoorbeeld gespeeld in de Scharlakenhof in Haren. Geen vluchtig succes, maar een structurele aanpak met duurzaam resultaat.

Maatschappelijke betrokkenheid: We bieden echter nog iets extra’s: STVN wil een platform zijn voor ambitieuze en sportieve meiden en zo de sociaal-maatschappelijke en de economische positie van meisjes en vrouwen in de noordelijke samenleving versterken. Ook willen we meer kinderen laten basketballen. Bijvoorbeeld door het organiseren van clinics in het regionale basis- en voortgezet onderwijs.

Het bestuur is als volgt samengesteld:

Cees Dijkhuis

Voorzitter

k ben geboren en ondertussen weer woonachtig in Groningen. Ben vader van 2 kinderen Carmen en Michael die beide basketballen. Mijn hele leven zit ik eigenlijk al in de sport. Ik ben begonnen met voetballen maar al vrij snel kwam het ijshockey virus daar voor in de plaats. In die zelfde periode kende ook NN Donar zijn hoogtijdagen in het basketbal. Aangezien de hallen vlakbij elkaar lagen was de connectie al snel gemaakt met het basketballen. Vele jaren heb ik aan de top sport mogen ruiken als speler en als toeschouwer als het om basketbal gaat. Je zou gerust kunnen stellen dat (top) sport een van mijn passies is. De belangstelling in het basketbal groeide door de jaren heen snel mede door het toedoen van mijn goede vriend Glenn Pinas. Daarom was het bijzonder prettig dat na mijn actieve periode als sporter mijn kinderen dezelfde passie voor de sport aan de dag legden. Dat zij uiteindelijk beide voor basketbal kozen was een mooie bijkomstigheid. Ik ben al snel door HSVB gevraagd om een bestuursfunctie op mij te nemen. Dit heb ik met veel plezier aanvaard. Met een aantal mensen zijn we intensief aan de slag gegaan om de vereniging weer florerend te maken. De vooruitgang begint nu zichtbaar te worden. Vanuit de (top)sportgedachte binnen de vereniging kwam al snel naar voren dat dat er een enorme behoefte was bij meiden en dames van HSVB om hun topsportambitie ook in het noorden verder te moeten kunnen ontwikkelen. Het RTC was een 1e stap maar vervolg stap ontbrak. Met een aantal gedreven mensen hebben we hier vorm aan proberen te geven. Na 2 jaar hard werken ben ik zeer blij en trots dat we een eredivisieteam hebben kunnen realiseren. Samen met een ieder binnen de organisatie, sponsoren, partners, en vrijwilligers gaan we ervoor zorgen dat we het dames eredivisie basketbal laten uitgroeien tot een structureel succes. Tenslotte: Ik hoop dat iedereen die ons een warm hard toedraagt ons blijft ondersteunen en de weg naar de hal weet te vinden. Alleen samen kunnen we uitgroeien tot een Topteam van en voor het noorden.

 

Jorien Bakker

Communicatie & PR

Ik ben Jorien Bakker, een Groningse veertiger met een groot hart voor basketbal, diversiteit en emancipatie. Binnen het stichtingsbestuur ben ik verantwoordelijk voor PR, media en sponsoring. Sinds begin 2017 was ik communicatieadviseur van het bestuur, maar toen Rijkwert mij januari 2018 vroeg daadwerkelijk toe te treden, twijfelde ik geen moment. Ik geloof namelijk in onze zaak. Sport is voor iedereen in Nederland, jong en oud, rijk en minder welgesteld, man en vrouw, valide en minder-valide. Maar helaas is veel topsport in Nederland nog een echte mannenzaak. Vooral wat betreft voetbal, volleybal, wielrennen en basketbal. Niet dat die meiden niet sporten op hoog niveau (je zou eens 6x per week zwaar moeten trainen op je 18e, en even een EK winnen), maar het predicaat top qua kansen, aandacht en geld kun je er vaak niet op plakken. Zo lang dat niet het geval is, moeten topsportende meiden goed denken om hun opleiding en carrière. Immers, er wachten geen grote contracten op hen, zeker niet in Noord-Nederland. Dat is nou precies wat me aanspreekt in de SVTN methode: we werken aan echte topvrouwen (en dat ze ook nog eens goed kunnen basketballen is mooi meegenomen).

 

Gaaike Euwema

Bestuursadviseur

Als vader van drie dochters en als basketbalfanaat werd ik direct gegrepen door het idee om topbasketbal voor vrouwen te verbinden met de maatschappelijke doelstelling om de positie van vrouwen in Noord Nederland te verstevigen.
In het dagelijks leven ben ik Programmamanager Duurzaamheid bij ROC Noorderpoort en doe ik nog wat klusjes als zelfstandig adviseur. Mijn rol bij Keijser Capital Martini Sparks is het delen van mijn bestuurlijke ervaring bij o.a Donar. Ook zie ik het als mijn taak om de missie van de club verder vorm en inhoud te geven, waarbij mijn uitgebreide netwerk goed van pas komt.
In het basketbal ben ik verder nog actief als scheidsrechter en als trainer/coach bij de U12 teams van HSVB, en ik was tot voor kort voorzitter van de Communicatie Commissie bij Donar.

 

Debby Huiser

Secretaris

Ik ben geboren en getogen in Groningen en heb veel affiniteit met basketbal. Ik heb zelf een tijdje gespeeld, maar tegenwoordig blijft het alleen bij kijken.

Groningen staat bekend om haar topsporters en vooral om haar basketbal, maar hebben een aantal jaren geen damesteam meer in de eredivisie gehad. Blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan dit damesteam in de eredivisie.

In het dagelijkse leven werk ik voor New Energy Coalition en ben daar de Event Manager.

 

Cees Dijkhuis

Voorzitter

Ik ben geboren en ondertussen weer woonachtig in Groningen. Ben vader van 2 kinderen Carmen en Michael die beide basketballen. Mijn hele leven zit ik eigenlijk al in de sport. Ik ben begonnen met voetballen maar al vrij snel kwam het ijshockey virus daar voor in de plaats. In die zelfde periode kende ook NN Donar zijn hoogtijdagen in het basketbal. Aangezien de hallen vlakbij elkaar lagen was de connectie al snel gemaakt met het basketballen. Vele jaren heb ik aan de top sport mogen ruiken als speler en als toeschouwer als het om basketbal gaat. Je zou gerust kunnen stellen dat (top) sport een van mijn passies is. De belangstelling in het basketbal groeide door de jaren heen snel mede door het toedoen van mijn goede vriend Glenn Pinas. Daarom was het ook bijzonder prettig dat na mijn actieve periode als sporter mijn kinderen dezelfde passie voor de sport aan de dag legden. Dat zij uiteindelijk beide voor basketbal hebben gekozen was een mooie bijkomstigheid. Ik ben al snel door HSVB gevraagd om een bestuursfunctie op mij te nemen. Dit leek mij een mooi alternatief om direct bij de sport betrokken te blijven en heb het met veel plezier aanvaard. Met een aantal mensen zijn we intensief aan de slag gegaan om de vereniging weer florerend te maken. Dit gaat met veel vallen en opstaan maar de vooruitgang begint zichtbaar te worden. Vanuit de (top)sport gedachte binnen de vereniging kwam al snel naar voren dat dat er een enorme behoefte was van meiden en dames die bij HSVB basketbalden om hun topsport ambitie ook in het noorden verder te moeten kunnen ontwikkelen. Het RTC was een 1e stap maar vervolg stap ontbrak. Met een aantal gedreven mensen hebben we hier vorm aan proberen te geven. Na 2 jaar hard werken ben ik ben dan ook zeer blij en trots dat we een eredivisieteam hebben kunnen realiseren. Samen met een ieder binnen de organisatie, sponsoren, partners, en vrijwilligers gaan we ervoor zorgen dat we het dames eredivisie basketbal laten uitgroeien tot een structureel succes. Tenslotte: Ik hoop dat iedereen die ons een warm hard toedraagt ons blijft ondersteunen en de weg naar de hal weet te vinden. Alleen samen kunnen we uitgroeien tot een Topteam van en voor het noorden.

 

Jorien Bakker

Communicatie & PR

Ik ben Jorien Bakker, een Groningse veertiger met een groot hart voor basketbal, diversiteit en emancipatie. Binnen het stichtingsbestuur ben ik verantwoordelijk voor PR, media en sponsoring. Sinds begin 2017 was ik communicatieadviseur van het bestuur, maar toen Rijkwert mij afgelopen januari vroeg daadwerkelijk toe te treden, twijfelde ik geen moment. Ik geloof namelijk in onze zaak. Sport is voor iedereen in Nederland, jong en oud, rijk en minder welgesteld, man en vrouw, valide en minder-valide. Maar helaas is veel topsport in Nederland nog een echte mannenzaak. Vooral wat betreft voetbal, volleybal, wielrennen en basketbal. Niet dat die meiden niet sporten op hoog niveau (je zou eens zes keer per week zwaar moeten trainen op je 18e, en even een EK winnen), maar het predicaat top qua kansen, aandacht en geld kun je er vaak niet op plakken. Zo lang dat niet het geval is, moeten topsportende meiden goed denken om hun opleiding en carrière. Immers, er wachten geen grote contracten op hen, zeker niet in Noord-Nederland. Dat is nou precies wat me aanspreekt in de SVTN methode: we werken aan echte topvrouwen (en dat ze ook nog eens goed kunnen basketballen is wel mooi meegenomen).

 

 

Gaaike Euwema

Bestuursadviseur

Als vader van drie dochters en als basketbalfanaat werd ik direct gegrepen door het idee om topbasketbal voor vrouwen te verbinden met de maatschappelijke doelstelling om de positie van vrouwen in Noord Nederland te verstevigen. In het dagelijks leven ben ik Programmamanager Duurzaamheid bij ROC Noorderpoort en doe ik nog wat klusjes als zelfstandig adviseur. Mijn rol bij Keijser Capital Martini Sparks is het delen van mijn bestuurlijke ervaring bij o.a Donar. Ook zie ik het als mijn taak om de missie van de club verder vorm en inhoud te geven, waarbij mijn uitgebreide netwerk goed van pas komt. In het basketbal ben ik verder nog actief als scheidsrechter, als trainer/coach bij de U12 teams van HSVB en als voorzitter van de Communicatie Commissie bij Donar.

 

 

Debby Huiser

Secretaris

Ik ben geboren en getogen in Groningen en heb veel affiniteit met basketbal. Ik heb zelf een tijdje gespeeld, maar tegenwoordig blijft het alleen bij kijken.

Groningen staat bekend om haar topsporters en vooral om haar basketbal, maar hebben een aantal jaren geen damesteam meer in de eredivisie gehad. Blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan dit damesteam in de eredivisie.

In het dagelijkse leven werk ik voor New Energy Coalition en ben daar de Event Manager.