BESTUUR en vrijwilligers

Martini Sparks powered by Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord: Sinds 2011 was er geen enkele club in de drie noordelijke provincies vertegenwoordigd op het hoogste niveau voor dames in Nederland! Terwijl de noordelijke meiden groter zijn dan het Nederlands gemiddelde en Groningen de enige echte basketbalstad van ons land is. De Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-NL (SVTN) heeft een nieuw topbasketbalteam voor vrouwen opgericht: de Martini Sparks! Dit team draait vanaf nu mee in de dameseredivisie van de Nederlandse Basketbalbond: de VBL. Het team is gevormd uit speelsters uit de opleiding van HSVB in Haren, aangevuld met toptalent uit het Noorden en de rest van het land. Als hoofdsponsor is in 2018 Keijser Capital aangetrokken.

Brede basis en hoge top: SVTN en HSVB hebben samen het voortouw genomen om het meisjes- en vrouwenbasketbal te voorzien van een gezonde brede basis en een hoge top. De basis is het bieden van meer en beter basketbal met en door goede en gemotiveerde trainers die werken vanuit een gezamenlijke filosofie, en meer trainingsuren voor meiden die beter willen worden. De hoge top bestaat uit onze ambitie: van starter tot middenmoot, tot top 4 in enkele jaren. SVTN maakt gebruik van de bestaande kennis- en accommodatie-infrastructuur en bouwt die uit. Wedstrijden worden bijvoorbeeld gespeeld in de Scharlakenhof in Haren. Geen vluchtig succes, maar een structurele aanpak met duurzaam resultaat.

Maatschappelijke betrokkenheid: We bieden echter nog iets extra’s: STVN wil een platform zijn voor ambitieuze en sportieve meiden en zo de sociaal-maatschappelijke en de economische positie van meisjes en vrouwen in de noordelijke samenleving versterken. Ook willen we meer kinderen laten basketballen. Bijvoorbeeld door het organiseren van clinics in het regionale basis- en voortgezet onderwijs.

Mail ons op secretaris@martinisparks.nl. En tot ziens in de Scharlakenhof in Haren!

Het bestuur is als volgt samengesteld:

Cees Dijkhuis

Voorzitter

Jorien Bakker

Adviseur Communicatie / PR

Gaaike Euwema

Bestuursadviseur

Rijkwert van Slochteren

Sponsoring / Marketing

Menno de Vries

Penningmeester

Rina Tuinstra

Secretaris