GlennPinas tekent voor nieuw seizoen Martini Sparks

14 mei 2019

Het bestuur van Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord (SVTN) is tot overeenstemming gekomen met Glenn Pinas voor de positie van hoofdcoach van het dameseredivisieteam Keijser Capital Martini Sparks in het seizoen 2019-2020. 

Pinas nam na een korte waarneming door assistent-trainer Pieter Dikhoff medio februari het stokje over als hoofdcoach van de Martini Sparks. Hij heeft zich toen gecommitteerd tot het slot van het seizoen 2018-2019. Zoals verwacht eindigden de Noordelijke basketbalsters eind maart onderaan de competitie na een zeer leerzaam en bewogen seizoen.

Aangezien Keijser Capital Martini Sparks ook in het komend seizoen deelneemt aan de dameseredivisie VBL, moest het bestuur aan de bak voor een definitieve hoofdcoach. SVTN-voorzitter Cees Dijkhuis: “Pinas had vanaf zijn aantreden echt een klik met het team, dus je kunt je voorstellen dat we deze ervaren Groninger coach voor langere periode aan ons dameseredivisieteam wilden verbinden.”

Pinas: “Het eerste seizoen van de Martini Sparks draaide om leren, groeien en ontwikkelen, zowel op sportief gebied als organisatorisch. Voor komend seizoen wil ik samen met physical coachAta Einolhagh het team in de middenmoot van de VBL zien te krijgen. Uiteraard met steun van onze waardevolle sponsors en partners en de Groninger sportgemeenschap.”