Persverklaring over vertrek hoofdcoach

18 januari 2019

Deze week heeft coach Joyce Siderius-Bolman het bestuur van de Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-Nederland (SVTN) geïnformeerd dat ze per direct haar taken neerlegt als hoofdtrainer van de Keijser Capital Martini Sparks, omdat ze onvoldoende basis ziet voor een verdere vruchtbare samenwerking met zowel bestuur als spelersgroep. Het stichtingsbestuur heeft begrip voor deze ingrijpende beslissing. Assistent-trainer Pieter Dikhoff neemt voorlopig waar als coach, daarbij ondersteund door physical coach Ata Einolhagh. In overleg met hen willen team en bestuur een vervolg geven aan dit eerste seizoen van de Keijser Capital Martini Sparks in de dameseredivisie VBL. De eerstvolgende thuiswedstrijd is aanstaande zondag 20 januari om 18.00 uur in Haren.

SVTN heeft in 2018 de moedige stap gezet om het Noordelijke meisjes- en vrouwenbasketbal te voorzien van een brede basis, samen met HSVB, en vervolgens terug te brengen naar het hoogste niveau. Daarmee wil SVTN een voorbeeld en een platform zijn voor ambitieuze en sportieve meisjes en vrouwen in het Noorden. De basis vinden we het belangrijkste: structureel meer en beter basketbalaanbod en het beter ontsluiten van aanwezige ervaring, kennis en vaardigheden. En meer trainingsuren voor meiden die beter willen worden, onder leiding van gedreven trainers die werken vanuit een gezamenlijke filosofie.

Voorzitter Cees Dijkhuis: “Geen vluchtig succes, maar een structurele aanpak met duurzaam resultaat. Stapje voor stapje willen we de Martini Sparks laten groeien van starter tot middenmoot, met noordelijke nuchterheid, plezier en doorzettingsvermogen. Daar gaan we mee door. Met steun van onze waardevolle sponsors en partners en de Groninger sportgemeenschap.”

Het bestuur is Joyce bijzonder erkentelijk voor haar energie en inzet vanaf het prille begin van de stichting. Zonder haar had SVTN nooit een volwaardig dameseredivisieteam neer kunnen zetten.