Keijser Capital Martini Sparks bereidt zich voor op de VBL

30 augustus 2018

De selectie van de Martini Sparks is sinds drie weken volop in training. Binnenkort, tijdens de oefencampagne in september sluit een nieuwe speelster aan: Melissa ’t Jong (24). Ze vult de vrijgekomen centerpositie van Noëlle van Zadelhoff in, die vanwege privé omstandigheden haar korte verblijf in Groningen heeft beëindigd. Met ’t Jong en de recente komst van de Schotse Kirsten Simpson (23) bestaat het team nu uit 10 speelsters. De basketbalsters werken onder leiding van hoofdcoach Joyce Siderius-Bolman hard aan een goede entree in de eredivisie: VBL.

Melissa ’t Jong meet 1.86 m. en komt uit Almere. Ze heeft voor de Utrechtse clubs Cangeroes en Amazone in de promotiedivisie gespeeld. Met Amazone promoveerde Melissa in 2014 naar de eredivisie. Afgelopen jaar was ze grotendeels op reis door Azië en Australië. Daarnaast speelde ze een paar maand bij een basketbalclub in Sydney. Joyce Siderius-Bolman: “We trainen nu vier keer per week in de zaal en nog eens twee keer per week in Plaza Sportiva of buiten. Natuurlijk vind ik het jammer dat Noëlle vertrokken is. Tegelijkertijd kijk ik erg uit naar de oefenwedstrijden die ons te wachten staan, zoals op 16 september thuis tegen Laarne, een Belgisch eredivisieteam uit de buurt van Gent.”

De VBL competitiestart van de Keijser Capital Martini Sparks is op 26 september 2018 in een uitwedstrijd tegen 4Consult/Binnenland Barendrecht.