Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord onder vlag van ‘Keijser Capital Martini Sparks’ in dameseredivisie

18 juli 2018

Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-Nederland (SVTN) presenteerde woensdagavond 18 juli het volledige team dat per september gaat spelen in de dameseredivisie van Nederland: de Vrouwen Basketball League (VBL). Daarnaast werd de naam van het team onthuld: Keijser Capital Martini Sparks. Dit is een combinatie van hoofdsponsor Keijser Capital en de winnende inzending van een prijsvraag via Facebook. Doelstelling voor komende seizoenen is doorgroeien van starter naar top 4.

SVTN en HSVB uit Haren namen bijna twee jaar geleden samen het voortouw om het meisjes- en vrouwenbasketbal in Noord-Nederland een gezonde, brede basis te geven, met uitzicht op de top. Vorig jaar werd besloten meer tijd uit te trekken om de basis op sportief-, organisatorisch- en financieel vlak op orde te krijgen. Hoofdcoach Joyce Siderius-Bolman is blij: “Het was soms ongelofelijk aanpoten, maar we hebben het voor elkaar gekregen! Met dank aan enkele heel betrokken partners en sponsors om ons heen, die duurzame activiteiten willen ontplooien en voor langdurige financiële stabiliteit en continuïteit zorgen.” Naast Keijser Capital hebben o.a. Voorneveld Interieur, PlasBossinade, Energy Valley Topclub, en Noorderlink zich verbonden aan de Martini Sparks. Belangrijke partners zijn Noorderpoort, Regionaal Trainingscentrum, MCZ Centrum voor beweging, fysiotherapie en sportbegeleiding, Plaza Sportiva en Peak sportkleding.

Het team De selectie is bijna compleet en bestaat uit de gescoute speelsters Marit Siersema (23, 1.75m), Bente van Beers (20, 1.85m), Roos Koopmans (19, 1.80m), Noëlle van Zadelhoff (24, 1.90m), Jay-Eliza Burgos (23, 1.75m) en Asa Kantebeen (21, 1.75m), en de uit eigen (HSVB VU20) opleiding geselecteerde Kim Keijzer (21, 1.74m), Demi Mulder (19, 1.78m), en Carmen Dijkhuis (18, 1.69m). De technische staf bestaat naast hoofdcoach Joyce Siderius uit assistent-coach Pieter Dikhoff en fysieke coach Ata Einolhagh. Het team gaat komend seizoen zeven keer per week trainen.

Gedegen aanpak, duurzaam resultaat In samenwerking met HSVB is gewerkt aan een gedegen jeugdopleiding. De VU20 meiden spelen komend seizoen weer in de eredivisie. Als trainer is Hein-Gerd Triemstra aangetrokken. Met enige regelmaat zullen speelsters uit de VU20 hun opwachting in het dameseredivisieteam maken. De VU18 speelt op regionaal niveau onder leiding van trainer Hielke van Dijk. SVTN maakt gebruik van de bestaande kennis- en accommodatie-infrastructuur. De Martini Sparks spelen komend seizoen hun wedstrijden bijvoorbeeld in de Scharlakenhof in Haren. Voorzitter Cees Dijkhuis: “Geen vluchtig succes, maar een structurele aanpak met duurzaam resultaat. Daarom hebben we ook een Raad van Toezicht benoemd. Ellen van Acht, Anita van der Laan en Paulien Hietbrink houden het reilen en zeilen van onze stichting de komende tijd goed in de gaten.”